HEKSEKUNST OG MAGI

Ordet Magi kommer av det gamle ordet "magi" eller "magus" fra Midtøsten, som direkte oversatt betyr "vismann" eller "prest". Kunsten å utøve magi er gammel og var flettet inn i alle aspekter av livet for å sikre overlevelse. I vårt moderne samfunn trenger vi ikke kjempe for å overleve eller be elementene for hjelp til å finne mat og vann. Men på grunn av de materielle framskrittene er vår gamle tilknytning til landet og naturens elementer blitt mindre. At vi har mistet kontakten med elementene betyr at vi har mistet kontakten med en svært viktig del av oss selv og derfor oppfører vi oss som vi er atskilt fra miljøet, og ikke en del av den. Underveis har vi også blitt skilt fra den andre verden bak sløret, den åndelige verden.

 

De som fortsatt lever i stammesamfunn, som Australias aboriginer og Amerikas indianere, vet bedre. De forstår naturkreftene i miljøet rundt seg og kan samarbeide med dem, og også med forfedrenes ånder og sine totemdyr. Aboriginenes drømmetid er like virkelig og viktig som deres daglige rutiner. Det ene kan ikke skilles fra det andre. Og det er fra denne andre drømmevirkeligheten at magien springer fram.

En from for tro på heksekunster har eksistert i alle land, fra de tidligste tider og fram til våre dager. Trolldom eller Heksekunstner er en svært mektig og vakker måte for å fornye kontakten med dette andre livet som er parallelt med våre egen ytre virkelighet. Men, som med alle ting, må man nærme seg dem med ærbødighet og respekt, ellers kan de føre til store problemer.

 

Neste blogginnlegg handler om Magi og Sinnet og hvordan skape magi.

#magi #heksekunst #trolldom #totemdyr 

Én kommentar

Marte Johannessen

10.02.2017 kl.10:40

Fint skrevet. Det er mye mellom himmel og jord som våre forfedre visste om men som verden nå idag ikke forstår. Jeg har opplevd mye rart kan man si, men det er ting man virkelig blir stemplet for hvis det kommer ut.

Skriv en ny kommentar

ritualer

ritualer

40, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits